Накратко: Лазурният бряг, Côte d`Azur. Югоизточното морско крайбрежие на Франция, простиращо

...
Накратко: Лазурният бряг, Côte d`Azur. Югоизточното морско крайбрежие на Франция, простиращо
Коментари Харесай

Летни маршрути: Накратко - Лазурният бряг

Накратко: Лазурният бряг, Côte d`Azur. Югоизточното морско крайбрежие на Франция, разпростряло се от Ментон на изток до Тулон на запад. Името Кот д’Азур е обещано на Френската ривиера от писателя Стефан Лиежар в едноименната му книга от 1887. Лиежар е роден в Дижон, в департамента Кот д’Ор (което значи “златен скат ” или “златен бряг ”), и в действителност е приспособил името му в опита си да опише лазурния цвят на Средиземно море.Била съм единствено в източната част от Лазурния бряг – Кан, Монако, Антиб, Ес, Вилфранш сюр Мер, Ментон, Ница. Но и това ми стига. Синевата на небето, лазурът на морето, патината на благосъстоянието, изискаността на хотелите и заведенията за хранене – Френската ривиера е неповторима с хубост и грациозност, дом на звезди, на " нови " и " остарели " пари.

Там всичко е по доста, сякаш жителите му умножават хубостта на природата с една претрупаност, присъща единствено на в действителност богатите. Много огромни и доста първокласни яхти, доста високи здания, доста скъпи коли, доста красиви дами, доста богати мъже. Истински празник на живота, в който участваш единствено в случай че можеш да си платиш входния билет...

В интерес на истината, Лазурният бряг е неповторим и с това, че е много демократичен във връзка с своите посетители, дори бих споделила гостолюбив, без значение дали са пристигнали с яхта, с влака или с автомобил с българска регистрация. Стига да можеш да си платиш най-малко кафето, си добре пристигнал да зяпаш, снимаш, даже да ръкопляскаш на извънредно редките модели коли, които минават по улицата.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР